ROB BI-Tool

Meer inzicht in leasedata

Een systeem als ROB-Net voorziet in ontzettend veel data. Informatie die zorgvuldig ingezet kan worden door zowel leveranciers als leasemaatschappijen. De kunst is om deze data in een overzicht te gieten waardoor deze beeldend wordt. Een duidelijke vorm krijgt. Hiervoor hebben wij een BI-Tool ontwikkeld.

Het draait allemaal om de details

De nieuwe BI-tool helpt bij het vaststellen of de afspraken rondom kickback-fees kloppen. Met de BI-tool is in één keer alles voorhanden en is het analyseren van gegevens heel eenvoudig. Er kan een selectie worden gemaakt op het onderwerp dat de aandacht vraagt. Worden alle SLA-afspraken nagekomen? Of is er toch een vestiging die Michelin monteert terwijl Pirelli is afgesproken? Zijn er lokale verschillen in het aanvragen van het vervangen van bijvoorbeeld een lampje? Dit is het gedetailleerde niveau van de BI-Tool.

  • Overzicht
  • Year-to-date
  • Reparatie
  • Vestigingsbonus
  • Omzet per soort
  • Scorecard

Helder KPI-dashboard

De informatie die ontsloten wordt is uitsluitend de data die de dealervereniging met haar dealerbedrijven zelf hebben ingevoerd in ROB-Net. Vanuit de Vereniging ROB en PitCrew wordt deze informatie weer ontsloten en in een helder KPI-dashboard gepresenteerd. Hierdoor is er maandelijks inzicht in hun eigen informatie, rechtstreeks vanuit de bron: ROB-Net.

Controleren, benchmarken en voorspellen

Dat we het zelf niet meer via Excel inzichtelijk hoeven te maken, scheelt veel tijd. Bovendien haal je er nu veel meer informatie uit dan eerst. Dat waren enorme spreadsheets met de meest uiteenlopende informatie. Nu kunnen we alles filteren op de onderwerpen die wij willen: per periode, per merk, per model, per leasemaatschappij, tot op vestiging en kenteken kunnen we cijfers tevoorschijn halen, die we weer inzetten om bijvoorbeeld de SLA-afspraken te controleren. 

Erik van der Schans
PGA Nederland

More solutions